Projecten

Energieopslag in een veld

H2ollandia

Waterstof

H2ollandia is een ambitieus project waarbij de initiatiefnemers Repowered, Avitec en Solarfields hun krachten bundelen en een groene-waterstofproductie installatie bij Zonnepark Vloeivelden Hollandia in Nieuw-Buinen (Drenthe) realiseren. Het doel is om in begin 2024 groene waterstof te produceren met een gedeelte van de zonne-energie die wordt opgewekt door Vloeivelden Hollandia. 

Energieopslag in een veld

Solarflex: Zon in combinatie met batterij-opslag

Smart Energy Hub

In steeds meer gebieden biedt het elektriciteitsnet geen toegang meer voor nieuwe zonne-installaties. Door zon te combineren met batterij-opslag kan worden volstaan met een kleinere aansluiting. Het elektriciteitsnet wordt efficiënter gebruikt en ontwikkelaars kunnen inkomsten genereren door slimme inzet van de batterij. 

Energieopslag in een veld

Geintegreerde waterstofproductie vanuit zonnepark

Waterstof

In Noord-Nederland zijn er torenhoge ambities op het vlak van duurzame energieproductie. Dat is mooi, maar niet altijd en overal goed in te passen in het net. Omzetting van zonnestroom in waterstof kan dan een effectieve manier zijn om toch meer duurzame energieproductie te bewerkstelligen.

Energieopslag in een veld

IANOS – Integrale oplossingen voor eilanden

Smart Energy Hub

Op het Nederlandse Waddeneiland Ameland zijn serieuze ambities om het energiesysteem te verduurzamen. Op een eiland is het daarbij logisch te zoeken naar oplossingen waarmee het systeem niet alleen duurzamer, maar ook onafhankelijk van externe bronnen wordt. Repowered gaat helpen om op Ameland een systeem dat duurzaam, betrouwbaar en onafhankelijk is te bouwen.